Skip to content

gardenya70

Just another WordPress.com site

2.İFTAR ETKİNLİĞİ’NİN 4 .HAFTASI

TARİF NO:11

TARİF GÖNDEREN: http://saripapatyalarim.blogspot.com/

BENİ YALNIZ BIRAKMADIĞIN İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM CANIM ARKADAŞIM..


İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ- İÇLİ KÖFTE-

Ramazanın sıcaklara gelmesi iftar menülerinide değiştirdi,az yağlı,yoğurtlu daha hafif yemekler,buz gibi meyveler iftarda ve sahurda vazgeçilmez,olmazsa olmazımız karpuzdu mesela bu bazılarına ilginç gelebilir ama İzmir`in sıcağını düşününce gayat normal oluyor,yaklaşık bir haftadır havaların serinlemesiyle karpuz bile o dayanılmaz cazibesini kaybetti, tekrar klasik ramazan menülerine döndük.İçliköftede iftar sofralarına çok yakışan bir yemek,hem göze hem damağa hitab ediyor,yapımıda çok pratik yaklaşık 20dk.surüyor.Gelelim tarife:

İÇ MALZEMESİ:

200gr.kıyma

1 adet kuru soğan

1 su bardağı ceviz

tuz,karabiber,pulbiber

DIŞ MALZEMESİ:

2 su bardağı köftelik bulgur

yarım çay bardağı irmik

1 yumurta

yarım çay bardağı un

1yemek kaşığı salça

pulbiber,karabiber,tuz,

YAPILIŞ:

Bulgurla irmiği yaklaşık 1su bardağı kaynar suyla ıslatalım ve 5dk.kabarmasını bekleyelim ,içine salça ve baharatlarını koyup karıştıralım yumurta ve unuda ilave edip çok iyi yoğuralım yarım saat dinlendirelim.soğanı ince bir şekilde doğrayıp az yağla kavuralım pembeleşince kıymayı ve baharatı ekleyelim tekrar kavuralım ocağı kapatıp cevizide ekleyelim.Bulgurlu malzemeyi resimdeki gibi şekillendirip içine kıymayı koyalım haşlayarak yada sıvı yağda kızartarak servis yapalım. AFİYET OLSUN

%d blogcu bunu beğendi: