Skip to content

gardenya70

Just another WordPress.com site

2.İFTAR ETKİNLİĞİ’NİN 4 .HAFTASI

TARİF NO:20
TARİF GÖNDEREN:http://annekizmutfaktayiz.blogspot.com/

BENİ YALNIZ BIRAKMADIĞIN İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM CANIM ARKADAŞIM..


Sarığı Burma (İftar Bereketi Etkinliği 2)



Bu hafta “İftar bereketi etkinliği 2” nin ev sahibi gardenya70 arkadaşımız. Kendisine kolaylıklar diliyor, sarığı burma tarifini etkinlik için göderiyorum.

Sarığı Burma

Malzemeler :
Hamuru için;
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı süt
1 yumurta
1 kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
4-4,5 bardak un

Şerbeti için ;
5 su bardağı su
6 su bardağı şeker
bir kaç damla limon suyu

Şerbeti 10 dk. kaynatıp limon suyunu katın ve ocaktan alın.

Diğer malzeme ;
1 paket nişasta
Bir miktar un (açmak için)
250 gr. ceviz
250 gr. margarin veya tereyağı

Yapılışı :
Hamur için verilen malzemelerle yumuşak bir hamur yapılıp, 10 dk. Dinlendirilir. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapılır. Nişasta aynı miktarda un ile karıştırılır. Nişastalı unlu karışımla bezeler mümkün olduğunca ince açılır. Açılan yufka gevşek bir şekilde oklavaya sarılır, yufkanın yanlarından ortaya doğru büzülür. Oklava yufkanın içinden çıkartılarak 2 cm. boyunda olacak şekilde bıçakla kesilir, tepsiye yerleştirilir. Bütün bezeler bitene kadar bu işlem tekrar edilir. Bu şekilde hazırlanan hamurlar bir gün bekletilir. Ertesi gün 1 paket margarin ya da margarin tereyağı karışımı eritilip tatlının üzerine gezdirilir. 150 derece fırında ağır ağır iyice kızarana kadar pişirilir. Tatlı ılık hale gelince ılınan şerbet üzerine dökülür. Tatlı da, şerbet de ılık olacak.
Not : Bu ölçü ile yapılan hamurdan bir büyük birde küçük bir tepsi çıkıyor.

Afiyet olsun.

%d blogcu bunu beğendi: