Skip to content

gardenya70

Just another WordPress.com site

2.İFTAR ETKİNLİĞİ’NİN 4 .HAFTASI

TARİF NO:14
TARİF GÖNDEREN:http://sadiye-yemekzamani.blogspot.com/

BENİ YALNIZ BIRAKMADIĞIN İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM CANIM ARKADAŞIM..

SEBZELİ GÜVEÇ

http://hobievigardenya70.blogspot.com/ arkadaşımız için. Kolaylıklar diliyorum kendisine.
Malzemeler
*Yarım kilo kuşbaşı et
*2 patlıcan
*3 patates
*3 sivri biber
*1 büyük soğan
*2 domates
*Sıvıyağ, tuz, karabiber, pulbiber,
*2 bardak su
Yapılışı

Etleri tavada tuzlayıp kızartın. Borcama patlıcanları yuvarlak kesip dizin. Soğanları doğrayıp ekleyin. Üzerine etleri koyun. Patatesleri dilim dilim doğrayıp dizin. Üzerine kabukları soyulmuş ve dilimlenmiş domatesleri ekleyin. biberleri üzerine koyun. Bir kasede su ve baharatları hazırlayıp yemeğin üzerine dökün. Ve aliminyum folyoyla kapatıp 200 derecede yaklaşık 40 dakika pişirin. Folyoyu kaldırıp 15 dakika daha fırında pişirin.

%d blogcu bunu beğendi: