Skip to content

gardenya70

Just another WordPress.com site

2.İFTAR ETKİNLİĞİ’NİN 4 .HAFTASI

TARİF NO:24
TARİF GÖNDEREN:http://lezzetgemisi.blogspot.com/

BENİ YALNIZ BIRAKMADIĞIN İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM CANIM ARKADAŞIM..


İftar Bereketi Etkinliği-4. Hafta & “YALANCI ŞÖBİYET”

İFTAR SOFRALARI TATLISIZ DÜŞÜNÜLEMEZ. İŞTE SİZLERE HEM PRATİK, HEM LEZİZ BİR TATLI TARİFİ. İSTERSENİZ MİKTARI ARTTIRARAK BAYRAM TATLISI OLARAK DA YAPABİLİRSİNİZ. BU TARİFİMİ “İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ”NİN DÖRDÜNCÜ HAFTA EV SAHİBELİĞİNİ YAPAN ARKADAŞIMA, SEVGİLİ “AYŞEGÜL”E YOLLUYOR, KENDİSİNE KOLAYLIKLAR DİLİYORUM…

MALZEMELER:
10 adet milföy hamuru
dövülmüş ceviz içi
1 adet yumurtanın sarısı
Şerbeti için:
2 su bardağı su
2,5 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limonsuyu

YAPILIŞI:
İlk önce şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakın. Diğer tarafta milföy hamurlarının kare şeklini bozmadan, merdane ile biraz inceltin. Bıçakla dört eşit kareye bölün. Her birinin içine birer çay kaşığı dövülmüş ceviz içi koyun. Mantı kapatır gibi üçgen şekil verip kenarlarını hafifçe bastırın. Az yağlanmış fırın tepsisine fotoğraftaki gibi dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve önceden kızdırdığınız fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkar çıkmaz soğumaya bıraktığınız şerbeti bir kepçe yardımıyla tatlının üzerine gezdirin. İyice soğuduktan sonra hindistan cevizi veya çekilmiş antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın. AFİYET OLSUN…

%d blogcu bunu beğendi: