Skip to content

gardenya70

Just another WordPress.com site

2.İFTAR ETKİNLİĞİ’NİN 4 .HAFTASI

TARİF NO:46
TARİF GÖNDEREN:http://nurdaninmutfagi.blogspot.com/

BENİ YALNIZ BIRAKMADIĞIN İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM CANIM ARKADAŞIM..


KETE


2 İFTAR ETKİNLİĞİNE BU TARİFİMİ DE GÖNDERİYORUM.Gardenya70′ e bakabilirsiniz..Bizim oralarda kete özellikle bayramlarda yapılır..Bayram sabahları kahvaltıda yenir..Herkes yapmasa da rahmetli anneannecim çok güzel yapardı.. Allah uzun ömür versin annecim de yapar hem de çok güzel…Rahmetli babacım da çok severdi…..
Bu arada annemin tarifine tam uymadığımı söylemeliyim.Arkadaşım Sihirli Kepçe ‘nin verdiği kete tarifinden de yararlandım.Onun tarifi için burayı tıklayabilirsiniz…

Malzemeler:
  • 750 ml. süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ ve erimiş margarin karışımı
  • 1 Dr.outker instant maya
  • alabildiği kadar un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker

Hamura sürmek için 75 gr. margarin ve 3 yemek kaşığı tereyağ ( eritilecek)

İÇİ: 2 su bardağı un ve 75 gr. tereyağ ve margarin karışımı ve 1 avuç ceviz

Yapılışı:

İç için yağda ,un rengi dönene kadar kavrulur, ceviz iri dövülüp katılır, soğumaya bırakılır..Ilık süt, maya, yağ ve un ile hamur yapılır.İki misli olana kadar mayalandırılır.Mayalanan hamurdan 4-5 beze alınır.Beze açılır ,hamura sürmek için hazırlanan yağdan 1 yemek kaşığı sürülür.Kavrulmuş un konur ve rulo yapılır

Yapılan rulo 4′ e kesilir, gül gibi yapılıp elle haffif bastırarak düzlenir.Yumurta sarısı sürülür, çatalla iz yapılır.Tepside 20 dakika daha mayalanması beklenir.200 derecede fırında pişiri

%d blogcu bunu beğendi: