Skip to content

gardenya70

Just another WordPress.com site

2.İFTAR ETKİNLİĞİ’NİN 4 .HAFTASI

TARİF NO:48
TARİF GÖNDEREN:http://buramburam.blogspot.com/

BENİ YALNIZ BIRAKMADIĞIN İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM CANIM ARKADAŞIM..


KIYMALI PİDE, İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 2

Herkese güzel bir hafta diliyorum. Sözü çok uzatmadan ramazanın ilk haftasında yaptığım fakat bir türlü yayınlama sırası gelmeyen nefis pidelerimden bahsedeyim size. Tarif sevgili güldence ablanındı.. Sessizce aramızdan ayrılmış olsada onun bu nefis tarifleriye onu anmadan geçemiyeceğim. Sessizce ayrıldığı gibi yine sessizce dönmesi dileğiyle.
Pidelerin boyutu normalde eğer başka bir şey yemeyezekseniz uygun.Ama eğer bizim gibi çorba ile iftarınızı açıp ardından pidelerinizi yiyecekseniz çok geliyor o yüzden pideleri 6 değilde 8 tane yapar ve ebatlarını biraz küçültrseniz daha iyi olur. Eveeet bu küçük uyarıdan sonra hemen tarife geçiyorum… Vee geçmeden de kesinlikle deneyin diyorum lokantalardakinden çook çook daha güzel oluyor… Valla yiyenlerin yorumu hep böyle oldu…
KIYMALI PİDE

Hamur İçin Malzemeler :

2 su bardağı ılık süt

1 paket yaş maya

1/2 tatlı kaşığı şeker

1/2 çay bardağı sıvıyağ

2 yumurta

1 tatlı kaşığı tuz

Aldığı kadar un

Ilık süte mayayı ve şekerimizi katıp çırparak eritelim . Üzerine yağı , yumurtaları , tuzu katıp iyice çırpalım ve sonrasında unumuzu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim ve mayalanması için üzerine nemli biz bez koyup1-2 saat sıcak yerde mayalanmasını sağlayalım

İç Harcı İçin Malzemeler :

300 gr kıyma

2 orta boy soğan

1/2 çay bardağı sıvıyağ

2 sivribiber

1 domates

1 kaşık salça

1 demet maydanoz

Tuz , karabiber, pul biber

Hamurumuz mayalanırken bizde diğer tarafta iç harcımızı hazırlayalım. İç harcımız için kıymayı zeytinyağı döktüğümüz tavaya alalım üzerine ince doğradığımız soğanımızı domatesimizi ve sivribiberlerimizi ekleyip salçamızı da ilave edip kısık ateşte 5-10 dakika çevirelim. Ocağı kapattığımızda tuzunu ve biberlerini ekleyip bir kenara alalım.

Hamurumuzu 6 eşit parçaya bölüp her parçayı merdane yardımıyla uzunlamasına oval olarak açıp orta kısmına hazırladığımız iç harçtan koyup kenarları ortaya doğru katlayıp iki ucu birleştirip pide şeklini verelim. Bütün bezelere aynı işlemi tekrarlayıp bütün pidelerimizi hazırlayıp üzerlerine yumurta sarısı sürüp 3 er taneli olarak tepsiye dizip önceden ısıtılmıış 180 c fırında pişirelim. Fırından çıkıncada afiyetle yiyelim.

Bu tarifimi sevgili Gardenya70’in ev sahibeliğini yaptığı İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 2 gönderiyorum. Davetin için çok teşekkürler canım. Kolay gelsin canım …

%d blogcu bunu beğendi: