Skip to content

gardenya70

Just another WordPress.com site

2.İFTAR ETKİNLİĞİ’NİN 4 .HAFTASI

TARİF NO:71
TARİF GÖNDEREN:http://annekizmutfaktayiz.blogspot.com/

BENİ YALNIZ BIRAKMADIĞIN İÇİN
TEŞEKKÜR EDİYORUM CANIM ARKADAŞIM..

Zeytinyağlı Lahana Sarması (İftar Bereketi Etkinliği 2)

Zeytinyağlı Lahana Sarması

Malzemeler :
2 su bardağı pirinç
4 adet soğan
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı kuş üzümü
1 tutam dereotu, maydanoz
2 çorba kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karabiber-tuz
3 yemek Zeytinyağı
Limon
5-6 küp şeker
1 adet küçük boy lahana
1 adet havuç

Yapılışı :
Pirinçler yıkanıp süzülür. Kuş üzümleri bir kaseye konulup üzerine sıcak su dökülür. Tencereye 5 kaşık kadar zeytinyağı konulup, dolmalık fıstıklar kavrulur. Üzerine doğranmış soğanlar ve rendelenmiş havuç eklenir. Soğanlar pembeleşince pirinçler ve kuş üzümleri tencereye dökülür. Karıştırarak 6-7 dakika kavrulur. Tuz ve baharatlar eklendikten sonra bu miktar (2 su bardağı) pirinç ölçüsüyle yapılan pilava konulacak suyun yarısı kadar su eklenir. Tencerenin kapağı kapatılıp suyunu çekinceye kadar pişirilir. Soğuyunca ince doğranmış maydanoz, dereotu ve tarçın eklenip karıştırılır. Lahana yapraklarına ayrılarak kayna suda fazla yumuşatmadan haşlanır. Haşlanıp soğuk suya tutulan lahanalar el büyüklüğünde parçalara ayrılır. İstenilen miktarda iç konularak lahanalar sarılır ve altına lahana yaprağı serilen tencereye dizilir. Sarma işi bitince kalan lahana parçalarıyla dolmaların üzeri kapatılır. Üzerine biraz tuz eklenir, 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı dökülüp, üzerine çıkacak kadar su ilave edilir. Tencerenin üzerine bir tabak kapatılıp, kapağı kapatılır. Kısık ateşte pişirilir.Soğuduktan sonra limon, domates dilimleri ve maydanozla süslenip servis yapılır.

%d blogcu bunu beğendi: