Skip to content

gardenya70

Just another WordPress.com site

2.İFTAR ETKİNLİĞİ’NİN 4 .HAFTASI

TARİF NO:76
TARİF GÖNDEREN:http://annekizmutfaktayiz.blogspot.com/

BENİ YALNIZ BIRAKMADIĞIN İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM CANIM ARKADAŞIM..


Çökertme Kebabı (İftar Bereketi Etkinliği 2)

Bu yemeğimizi iftar sofralarını süslemesi için gardenya70 arkadaşımızda devam eden “İftar Bereketi Etkinliği 2” ye gönderiyorum. Etleri bir gece öceden marine ederseniz pratik bir yemek oluyor. Çalışan hanımların rahatlıkla yapabileceği bir tarif.

Çökertme Kebabı
Malzemeler :
500 gr. bonfile
5 adet patates
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 su bardağı yoğurt
2-3 diş sarımsak
Kızartmak için;
1 su bardağı sıvı yağ
Marine için;
1 adet soğan
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı :
Etler uzun ince doğranıp marine malzemeleri ile karıştırılır. Buzdolabında en az 6 saat dinlendirilir. Yoğurt ezilmiş sarımsakla karıştırılır. Patatesler soyulup ince dilimlenir, yağda kızartılır. Dinlenmiş etler ızgarada ve teflon tavada pişirilir. Servis tabağına kızartılıp, fazla yağları kağıt hazlu ile alınan patatesler yerleştirilir. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Etler yoğurdun üzerine dizilir. Tereyağında pulbiber kızdırılarak yemeğin üzerine gezdirilir. Domates ve maydanozla süslenip servis yapılır.
Afiyet olsun.

%d blogcu bunu beğendi: