Skip to content

gardenya70

Just another WordPress.com site

2.İFTAR ETKİNLİĞİ’NİN 4 .HAFTASI

TARİF NO:94
TARİF GÖNDEREN:http://nurdaninmutfagi.blogspot.com/

BENİ YALNIZ BIRAKMADIĞIN İÇİN
TEŞEKKÜR EDİYORUM CANIM ARKADAŞIM..

DOMATES ÇORBASI

Bu tarifimi de evsahipliğini Hobievigardenya70 arkadaşımın yaptığı İFTAR ETKİNLİĞİ 2( 4. HAFTA) ‘ya gönderiyorum.

Domates konservesini yaparken, domateslerin süzülmesinden dolayı oluşan domates suyu ile yaptım çorbayı ..Tarifine gelince;
Malzemeler:
  • 1 lt. domates suyu veya 4-5 yemek kaşığı domates salçası 1 lt. suda çözdürülür.
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağ
  • tuz
  • 1 ,5 lt.su

Yapılışı:

Domates suyu şu şekilde hazırlanır; 2kg.domates doğranır kavrulur, süzgeçten geçirilir.(Ezerek)

Orta boy bir tencerede yağ eritilir, un kokusu çıkana kadar kavrulur, domates suyu, su, tuz konur ve kaynayana kadar karıştırarak pişirilir.Pütür varsa blender yardımıyla pütürsüzleştirilir.Servis yaparken kaşar rendesi konur.

Çorbayı kremalı da yapabilirsiniz; bunun için su miktarından 1 bardak eksiltilir, onun yerine süt konur.Veya çorba servis yapılırken kaşar yerine 1 yemek kaşığı çiğ krema konarak servis yapılabilir.

HAMSİ TAVA

Arkadaşlar HAMSİ mevsimini açmış bulunuyorum..Bence balıkların hası hamsidir.Bizim evde en çok sevilen şeklini size sunuyorum..

Bu yemeği de arkadaşım Gardenya70 ‘in evsahipliğini yaptığı İFTAR ETKİNLİĞİ 2 (4. HAFTA) ne gönderiyorum..
Yapılışı:
1 kg.hamsi kılçıklarıyla beraber temizlenir, yıkanır.Bir tabağa çırpılmış yumurta , bir tabağa da un ( mısır unu da olabilir) konur.Hamsilerden 2 sinin iç yüzleri birbirine bakacak şekilde yapıştırılır.Önce yumurtaya sonra una bulanıp, az yağda kızartılır.Salata ile servis yapılır.

%d blogcu bunu beğendi: