Skip to content

gardenya70

Just another WordPress.com site

2.İFTAR ETKİNLİĞİ’NİN 4 .HAFTASI

TARİF NO:88
TARİF GÖNDEREN:http://buramburam.blogspot.com/

BENİ YALNIZ BIRAKMADIĞIN İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM CANIM ARKADAŞIM..


MUHALLEBİLİ KADAYIF, ETKİNLİK

Herkesin tarifini bildiği ve yaptığı bir tarifte sıra . Çok leziz ve harika bir tad bence içindeki muhallebiyle kadayıfın lezzeti ikiye katlanıyor. Hem kıtır kıtır hemde yumuşacık şimdi bu nasıl oluyor demeyin bal gibide oluyor. Kadayıfları kıtır kıtır muhallebisi miis gibi oooh canım çekti şimdi yine…

Tarif sevgili portakal ağacı haticeden ellerine sağlık deyip tarife balıklama atlıyorum. Denememiş olanlarada ufacık bir not : kesin denemelisiniz..

Bu tarifimi de sevgili Gardenya70’in ev sahibeliğini yaptığı İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 2 gönderiyorum. Kabul buyur arkadaşım… sevgilerimle ..

MUHALLEBİLİ KADAYIF

Malzemeler :
300 gr tel kadayıf

1 çay bardağı şeker

4 yemek kaşığı tereyağ

1 çay bardagi çekilmiş ceviz

1 çay bardağı fındık içi

Muhallebisi icin;

1 litre süt

4 yemek kaşığı un

1 paket vanilya

1 su bardagi seker

1 poşet kremşanti

Kadayıflarımızı kavurmadan önce muhallebimizi hazırlayalım. Muhallebimiz için sütümüze şekeri ve unu ekleyerek iyice çırpıp bir tenceye alalım ve kaynayana kadar sürekli karıştıralım. Kaynayınca vanilyamızı ekleyip 5 dakika daha kaynatıp muhallebimizin altını kapatıp soğumaya bırakalım. Muhallebimize krem şantiyi katmamız için iyice soğuması gerekiyor aksi halde istediğimiz kıvamı tutturamayız. Soğuyan muhallebimize 1 poşet krem şantiyi ilave edip mikserle çırpalım

Eğer kuru kadayıf kullanıyorsak direk kadayıfları tereyağı erittiğimiz tavamıza döküp şekerini de ilave edip tavada 10-15 dakika güzelce kavuralım. Son olarak fındık ve cevizimizi ilave edip kavurmaya devam edelim. Kısık ateşte sürekli karıştırarak kadayıfımızın rengi altın sarısına dönene dek kavuralım.

Uzun dikdörtgen borcamı ıslatıyoruz.Bir kat kadayıf yayıyoruz.Üzerine muhallebi döküyoruz.En üste tekrar kadayıf yayıp buzdolabında bir kaç saat bekletiyoruz.İşte bu kadarrrrr

Küçücük ama önemli bir not : Eğer yaş kadayıf kullanacaksanız birazcık fırınlamanız yararlı olacaktır.

%d blogcu bunu beğendi: