Skip to content

gardenya70

Just another WordPress.com site

2.İFTAR ETKİNLİĞİ’NİN 4 .HAFTASI

TARİF NO:87
TARİF GÖNDEREN:http://elmaninkabugu.blogspot.com/

BENİ YALNIZ BIRAKMADIĞIN İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM CANIM ARKADAŞIM..


ÖZEL SOSLU KÜRDAN TAVUĞU

BU YEMEĞİ GARDENYA70′ İME YOLLUYORUM.SEVGİLER CANIM İFTAR BEREKETİ ETKİNLİKLERİ2 (4.HAFTA)
Bu yemeğin yaratıcısı işyerinden hemşire arkadaşım.ana yemek aradığımı söyleyince tarifi verdi. gerçekten harika bir lezzet oldu. sofrada duruşuda çok hoş artık kışında ev içinde çok rahat mangal keyfi yapabiliriz artık. zevkine sağlık hemşire hanımım…

malzemeler:

  • 4-5 parça tavuk bonfile
  • yarım çay bardağı su
  • 3 domates
  • 3 sivri biber
  • 1 çorba kaşığı salça
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çorba kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • çöp şiş çubukları

yapılışı:

  • tavuk bonfileler yıkanır. iri kuşbaşı şeklinde doğranır.
  • tencereye alınıp su eklenir. etlerin rengi beyazlaşana kadar pişirilir.altı kapatılıp soğumaya bırakılır.
  • soğuyan tavukların üstüne baharatlar,sıvıyağ ve salça eklenir.ve karıştırılır
  • domates ve sivri biberlerde irice doğranır.
  • çöp şiş kürdanlarına önce 2-3 tane tavuketi,sonra domates,yine tavuk eti sonra biber konup tepsiye dizilir.
  • 180 derecede domatesler hafif kızarana kadar pişirilir.sıcak servis yapılır. şimdiden afiyet olsun

%d blogcu bunu beğendi: