Skip to content

gardenya70

Just another WordPress.com site

2.İFTAR ETKİNLİĞİ’NİN 4 .HAFTASI

TARİF NO:89
TARİF GÖNDEREN:http://sudirem.blogspot.com/

BENİ YALNIZ BIRAKMADIĞIN İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM CANIM ARKADAŞIM..


Zeytinyağlı Enginar

iftarbereketi etkinliği2 gardenya70

Malzemeler:
10 adet enginar
1 havuç
2 patates
1 bardak bezelye
1 soğan
yarım limon
5-6 dal dereotu
zeytinyağ, tuz
1 çay kaşığı toz şeker
Yapılışı:
Enginarlar ayıklanıp limonlu suda bekletilir.( ben dondurucudan çıkartıp kullandım. sağolsun ablam yazdan hazırlayıp bana vermişti.)
Soğanlar yemeklik doğranıp zeytinyağında kavrulur.
Üzerine küp küp doğranmış havuçlar , patates ve bezelye sırasıyla eklenir.
Yarım limon sıkılır, tuzu ve şekeri ilave edilir.
Üzerine ayıklanmış enginarlar ters çevrilip konur.
Suyu ilave edilip kısık ateşte pişmeye bırakılır.
Suyunu iyice çekince üstteki enginarlar servis tabağına çevrilerek çıkartılır.
İçleri doldurulur.Dereotu ile süslenir.
Afiyet olsun!

%d blogcu bunu beğendi: