Skip to content

gardenya70

Just another WordPress.com site



Her zaman örgüler,mobilyalar,kumaşlar,eşyalar üzerine düşünülmüştür yenileme,aslında yiyeceklerde de yenilemeler yapmak mümkün…
Blogculardan biriyle görüşüyorduk,attığını söylemişti peynir ve yoğurt sularını,o zaman aklıma geldi bunu da etkinliğe dahil etmek ve ne kadar kişiye ulaşırsa o kadar iyi olur diye düşündüm.Ekonomik krizin bitmek bilmediği zamanımızda ilerinin daha iyi olması temennisiyle,atmayalım hiç bir şeyi ve sonuna kadar kullanalım arkadaşlar,bu etkinik çalışmaları o yüzden çok güzel,her ay yeni bir bakış açısı yeni bir yenileme ile tanışıyoruz.
Canım arkadaşıma kolay gelsin diyorum,katılımcıların ellerine sağlık,sevgiler

Özetle evde ne varsa koyup karıştırıyorsunuz ama ben bunu yaparken;
Elimdeki peynir suyuna 1 çay kaşığı kabartma tozu,tuz,biraz ılık su,aldığı kadar un ilavesiyle yumuşak bir hamur yaptım.Bezeler yaptım,şekil verdim ve kızarttım.Çay saatinde ya da kahvaltı da yenilebilecek basit ama çıtır bir lezzet oluşturmuş olursunuz.Aynı tarifi,yoğurt suyu,ekşimiş süt ile de yapabilirsiniz.Eliniz de olursa az da sıvıyağ ilave edebilirseniz,kıtır bir lezzet oluşur,denemeye değer bir tarif…

Not:Şekil için küçük bezeler yapın,ne ince ne kalın arası oklava ile açın.Bir iki denemenizle damak tadınızı yakalarsınız.Bıçak ile şekiller kesin,kareler,şeritler,dikdörtgenler,üçgenler gibi….Eğer çocuğunuz varsa bu sayede şekilleri öğreniyor,değilse farklılıklar gülümsetiyor sizleri….Kızardığında arası açılıp balon gibi şişen bu kızartmaların içine reçel,bal,pekmez yada başka bir şey ekleyip tadını arttırabiliyorsunuz.
Üsttekiler şerit şeklinde kesilenler,bir şeylere batırıp yemek için,altta da karelerimiz var içlerine bir şeyler ekleyip yemek için….bu şekil de daha ince ve hafif oluyor

%d blogcu bunu beğendi: